En deilig måte å servere schnitzel på. Oppskriften er beregnet for to personer.
- 2 kotletter av svinekam
- 2 gode rundstykker
- 1 tomat eller flere cherry tomater
- ca. 8 biter av soltørkede tomater eller 2 ss hakkede
- ca. 5 cm agurk
- ca. 100g feta ost
- ca. 100g brie
- tyttebær syltetøy
- persilleblad
- eple- eller vineddik
- meierismør
- egg
- salt og pepper
- griljermel eller panko
- Lag schnitzel:
- bank kotleter ut til de er ca. 5 mm tykke. Dersom skivene blir ganske store kan du dele dem i to
- pisk egg med en gaffel i en dyp tallerken, krydre den med salt og pepper
- ha griljermel eller panko I en annen dyp tallerken
- dypp én og én kjøttskive først i egg og så i griljermel eller panko
- legg schnitzlene på en fjøl
- varm en vid stekepanne og ha i litt smør
- legg i schnitzler
- stek dem ca. 4 minutter på hver side, til de er gylne og sprø
- legg dem over på en kjøkkenpapir eller rist
- Lag salaten:
- skjær tomatene i passe terninger
- hakk tørkede tomatene og bladpersille
- skjær agurken i skiver
- gni feta med en gaffel
- bland alle I en bolle, krydre med eddik
- Del rundstykkene i to og smør hver skive med meierismør
- Sett ovnen på 220°C og varm opp rundstykkene
- Del brie i skiver og snitzelene i striper på 2-3cm
- Legg snitzelstripene på rundstykkene med litt avstand og legg en skive brie på hver stripe snitzel
- Ha rundstykkene i ovnen igjen i ca. 2 minutter
- Pynt med salaten og tyttebær syltetøy
Spis med en gang eller ta med på jobb.