Rundstykke med schnitzel

Rundstykke med schnitzel

En deilig måte å servere schnitzel på. Oppskriften er beregnet for to personer.

Ingredienser:

  • 2 kotletter av svinekam
  • 2 gode rundstykker
  • 1 tomat eller flere cherry tomater
  • ca. 8 biter av soltørkede tomater eller 2 ss hakkede 
  • ca. 5 cm agurk
  • ca. 100g feta ost 
  • ca. 100g brie
  • tyttebær syltetøy
  • persilleblad
  • eple- eller vineddik
  • meierismør 
  • egg
  • salt og pepper
  • griljermel eller panko

Slik gjør du:

  1. Lag schnitzel:
    • bank kotleter ut til de er ca. 5 mm tykke. Dersom skivene blir ganske store kan du dele dem i to
    • pisk egg med en gaffel i en dyp tallerken, krydre den med salt og pepper
    • ha griljermel eller panko I en annen dyp tallerken 
    • dypp én og én kjøttskive først i egg og så i griljermel eller panko
    • legg schnitzlene på en fjøl
    • varm en vid stekepanne og ha i litt smør
    • legg i schnitzler
    • stek dem ca. 4 minutter på hver side, til de er gylne og sprø
    • legg dem over på en kjøkkenpapir eller rist
  1. Lag salaten:
    • skjær tomatene i passe terninger
    • hakk tørkede tomatene og bladpersille 
    • skjær agurken i skiver
    • gni feta med en gaffel
    • bland alle I en bolle, krydre med eddik
  1. Del rundstykkene i to og smør hver skive med meierismør
  2. Sett ovnen på 220°C og varm opp rundstykkene 
  3. Del brie i skiver og snitzelene i striper på 2-3cm
  4. Legg snitzelstripene på rundstykkene med litt avstand og legg en skive brie på hver stripe snitzel
  5. Ha rundstykkene i ovnen igjen i ca. 2 minutter
  6. Pynt med salaten og tyttebær syltetøy

 

 

Spis med en gang eller ta med  på jobb.

 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.